mandag den 30. juni 2014

Forandring

I nat, mens jeg arbejder, skifter kalenderen fra juni til juli. Det er der ikke så meget hokus pokus i, men tænk at halvdelen af 2014 allerede er gået. Jeg ved ikke om det er fordi jeg er ved at blive gammel eller fordi dagene er godt fyldt op, men jeg ved vitterligt ikke hvor al tiden bliver af?
Kodeordet for 2014 er "forandring". Det stemmer ikke rigtig overens med, at "store" begivenheder, der rusker op i den faste hverdag plejer at ske hvert 3. år...  Well, livet er jo heldigvis ikke forudsigeligt og det er kun dejligt når der sker nye (gode) ting., også uden for nummer.
Der har været forandring på flere planer. Arbejde, bolig, følelser. Og det hele væver sig jo ind i hinanden og influerer på hinanden.  Som nævnt tidligere har det været hårdt at starte på en ny arbejdsplads og nu gør jeg det igen om lidt, hvad tænker jeg på?
Min søde kæreste er flyttet ind og det er rigtig rigtig dejligt. Lidt tilvænning kræver det dog også, det med at der sådan er nogen nærmest hele tiden. Jeg har jo været vant til at være mig selv i rigtig lang tid. Med alt hvad det indebærer af godt og mindre godt. To mennesker og mange ting på lidt plads er også en udfordring så glæden var stor da vi for nylig fik tilbudt en lejlighed, der har et ekstra (mindre) værelse. Det, at der er et sted man kan sidde tilbagetrukket og evt. sysle kreativt bliver rigtig godt. Samtidig tænker jeg, at det bliver rigtig dejligt at lave et FÆLLES hjem og bo der så længe vi føler for det. Er nu ret sikker på, at ingen af os har lyst til at flytte sådan lige med det samme.....

Jeg tror måske jeg ser frem til et lidt mere stabilt og fredeligt 2. halvår af 2014. Der er en tur til New York på programmet, men ellers må de der større begivenheder godt vente med at komme til 2015...


tirsdag den 17. juni 2014

Der dufter af hyld...

Juni med lange lyse aftener. Hyld der blomstrer i kaskader af hvidt og sender aromatisk duft ud - især om morgenen når jeg cykler på arbejde og duggen endnu ikke er lettet.

Hyldeblomstsaft er blevet populært de senere år og kan købes nærmest alle steder, men det er nu noget særligt når man laver det selv. Jeg gør det som regel hvis jeg når det inden hylden afblomstrer igen - det er så flygtigt og hurtigt at man nemt forpasser øjeblikket.
Sidste år på denne tid var jeg i Norge hvor hyld åbenbart ikke rigtig gror. Stor kontrast til Danmark hvor man ser hyldebærtræer overalt. I år nåede jeg det. Tilmed fik jeg indsamlet blomster i et sommerhusområde nær Vordingborg og tanken om den relativt lille mængde bilos de har været udsat for glæder mig.

Tilbage i Kbh blev blomster, sukker og citron sat i køleskabet, i dag blev det siet og vupti - 3 flssker hyldeblomstsaft.
Jeg er nogenlunde tilfreds, men synes saften er en anelse bitter. Måske har nogle af blomsterne været for udsprugne, måske burde jeg ha fjernet mere af det bitre fra citronerne? Ikke desto mindre er der en vis tilfredsstillelse ved at producere saft mm selv.
For det ikke skal være løgn brugte jeg nogle af de resterende blomster og citroner som komponent i en stikkelsbærmarmelade. Stikkelsbær fra mine forældres have - så bliver det næsten ikke mere selvforsynende...
Nå ja, jeg skulle lige fotografere et andet projekt i bedste "stop spild af mad" - Kedelige nektariner kogt til marmelade med en blød mango, en enkelt abrikos og lidt jordbær...