mandag den 27. september 2010

Memory Lane I

Jeg burde gå i seng og forsøge at sove. Vækkeuret ringer alt for tidligt i morgen. Jeg var egentlig også på vej. Til tankerne tog over. Eller rettere, jeg ville gerne finde et bestemt minde/øjeblik og mente helt bestemt, at jeg havde skriblet nogle ord om det på et tidspunkt.
I min søgen fandt jeg imidlertid noget andet. Noget der gjorde mig glad. Satte følelsen af hverdag ud af funktion. Mindede mig om, at man selv giver sit liv indhold. Som jeg tilfældigvis hørte TV2 synge forleden.... Kys det nu det satans liv!
Well, her goes - sådan lød det en dag i mit liv for godt 1½ år siden..

3.3.09
"I'm in a weird kind of mood. Jetlagged?
Vil være i Afrika igen. Vil så meget. Kan mærke jeg har rykket og rykker mig. Danser tango med mine tanker. Forsvinder i de kringelkrogede labyrinter. Vil så meget og kan så lidt. Savner. Søde sjove mennesker, varme, lyde, lugte, smagsoplevelser. Intensiteten. Fællesskabet. Skal vænne mig til hverdagen. Kun et spørgsmål om tid før udlængslen melder sig. Den er en del af mig. Føler mig gammel. Der er så meget jeg gerne vil opleve.

Ghana har været en fantastisk oplevelse og jeg vil gerne tilbage til Afrika - også den langt mere primitive del. Vil rejse med rygsæk ud i verden. Hvor natten er bælgravende sort og Atlanterhavet bruser.
Mig, der ellers er et ret privat menneske overlevede 20 dage sammen med 15 andre personer 24/7. Indrømmet, til sidst længtes jeg hjem og lokums/pik+ patter humoren var grænsende til det for meget noget af tiden. Men det gik overraskende godt.

(Herefter følger en ganske detaljeret redegørelse om forskellige personer der af af almindelig respekt er udeladt her)

Har set og oplevet en masse. Er ret fascineret af fødsler i en helt anden kultur med skikke der er meget imod mine egne værdier. Men tror også det er et skridt på vejen til MIN jordemoderidentitet. Spændende at opleve et land hvor så mange har så lidt. Og så er det endda et "luxus" uland. Vel vidende at man ikke kan redde verden vil jeg gerne være med til at gøre en forskel og Læger uden Grænser spøger lidt, el. lign.
Dét og så længslen efter at se mere af verden med rygsæk på ryggen. Synes bare tiden flyver. Må gøre hvad jeg kan for at spare op. Næste store rejse må dog gerne være til NY og lidt luksuspræget.
........
Og selvom hverdagen er kold og grå var der et snert af forår i luften i dag. Og en snert af flirt med et andet menneske. Det gjorde mig glad. Mindede mig om, at jeg levede og verden - ikke kun den fjerne- er åben for mine fødder. Og at det handler om at række ud og gribe den. Still, jeg drejer lidt rundt om mig selv. "

Altså lige dér var det klart Ghana turen, der fik sat hjernebølgerne i svingning.
I dag er det andre ting. Og nu har jeg fået lyst til at sidde oppe hele natten og fundere over stort og småt. Tage andre ture ned ad memory lane i søgen efter et bestemt og mere nutidigt øjeblik jeg godt gad genopleve. Men fordi jeg heldigvis ikke (altid) behøver at skrive alle gode øjeblikke ned, men bare grave i hukommelsens bunker tror jeg, at jeg skifter sofa ud med seng og med glade minder forsøge at få lidt søvn.

mandag den 20. september 2010

Rainy Monday

Det regner. Det regner meget. Det er gråt. Og vådt. Og når det er sådan et vejr man vågner op til har man mest lyst til bare at blive liggende under sin dyne og drømme videre. Alternativt har man lyst til bare at hygge inde hele dagen med kaffe/te, musik og diverse småprojekter. Det er jo vejr til at bage boller, lave varm kakao, se en god film, strikke, rydde op i skuffer og skabe (ej ikke sådan rigtig vel?) og bare nyde livet. Hvem der dog havde ferie eller det stadig var weekend!
Man skal selvfølgelig ikke brokke sig over at have et arbejde som man er glad for og det er jo fint når man først HAR trodset regnet og sidder i toget. Men altså.. I dag er bare meget mere en sumpe-hyggedag.

søndag den 19. september 2010

Te

Da jeg på et tidspunkt skrev mit indlæg om kaffe nævnte jeg vist, at der kom et indlæg om te på et senere tidspunkt - og det er så nu. I takt med at mørket sænker sig tidligere, blæsten og bygerne er hyppige og at man faktisk kan have dage hvor man synes man får FOR MEGET kaffe er det nemlig blevet te-tid!

Det er som om, at jo tidligere jeg skal op om morgenen jo mere har jeg lyst til te i stedet for kaffe. Fornylig erfarede jeg desuden at kaffe tæt på sengetid ikke er en god kombination og selvom jeg klog af skade nu har koffeinfri neskaffe på hylden så skal man bare ikke undervurdere en god kop te.
Og ligeså vel som kaffe ikke bare er kaffe er te heller ikke bare te.
Jeg ved at rigtige te-entutiaster går op i trækketider og temperaturer på vandet- helt så avanceret er jeg ikke.
Generelt er jeg mest til sort te, men god grøn te er også godt fra tid til anden.
Jeg svinger lidt mellem at foretrække løs te eller tebreve. Er det førstnævnte kan Kusmi anbefales og er det sidstnævnte så skal det for guds skyld være ordentlig kvalitet. Vi taler altså ikke Medova eller lign. For tiden sværger jeg til en økologisk te fundet i et svensk supermarked: Te med rabarber og vanillesmag. Teen har en svag smag af både rabarber og vanille uden at være for syntetisk hvilket ellers ofte er gældende for tebreve synes jeg.

Urteteer er en helt anden kategori og udover klassiskere som kamillete og universalte er jeg især glad for pebermynte te.
Pukka laver nogle rigtig gode kombinationer, blandt mine favoritter er brændenældete, herbal spice chai og ingefærteen. Det er faktisk kommet så vidt, at jeg ikke rigtig bør købe mere pukkate før jeg har fået drukket noget af det jeg har.
Og sådan er det egentlig generelt hvad angår te her i huset. For man kan jo ALTID shoppe te hvis ikke man kan finde andet at købe:) Det har så resulteret i et RET stort udvalg af te. Men hey, der skal jo også være til enhver lejlighed og de mange mørke morgener og aftener...

mandag den 6. september 2010

Motivation

Pludselig var den der igen, motivationen. Motivationen til at battle blæveret. Udsulte fedtcellerne. Sige farvel til dårlige vaner og goddag til nye. Jeg tror på det og har store ambitioner på egne vegne. Der skal ske noget og jeg føler mig fit for fight til at gå i krig endnu engang. Planlægning er vejen frem. Eller noget af vejen. Selvfølgelig skal der også andet til. Motion fx. Sund mad fx.

Det er lidt underligt, hvad der pludselig har fået motivationen til at komme tilbage og jeg kan ikke pege på een bestemt ting der har gjort udslaget. Der flere små ting i den seneste tid, der har skubbet til mig, venligt og bestemt. Jeg vil genfinde den fede (haha) følelse af at gøre noget, at handle, at tage et ansvar. Vise fedtet at det er MIG der bestemmer.
Gevinsten ved det her er jo soleklar:
- øget velvære
- en slankere og sundere krop
- mindsket risiko for livsstilsygdomme
- følelsen af at HANDLE
- overskud, fysisk og psykisk
...og alt det andet

Jeg har ikke noget overordnet mål lige nu. Eller jo, det har jeg. Men det bliver mellem mig og computeren. I første omgang skal vægten bare gå ned ad og (noget af) tøjet skal stramme lidt mindre. Der er heller ingen deadline i første omgang og alt skal ikke ændres på een gang. Små skridt. Mange skridt i det lange løb.
Den helt store udfordring i denne uge bliver at få presset motion ind i programmet, eftersom der er mange vagter og andre aftaler på programmet. Jeg var effektiv tidligere på dagen på crosstraineren, men når næppe at være det igen før torsdag. Eller søndag. Det afhænger lidt af, hvor snildt andre ting glider.
Jeg tror på det i det lange løb og jeg glæder mig til at være en sundere og slankere udgave af mig selv. :)